Tarieven

In deze Q&A staan de meest gestelde vragen met antwoorden omtrent de tarieven van TopoCloud.

Wat kost het gebruik van TopoCloud?

TopoCloud biedt drie verschillende plannen aan; GRATIS, VOLLEDIGE TOEGANG & BEPERKTE TOEGANG. Er is voor iedereen een passend plan beschikbaar. 

Gratis 

Het gratis pakket van TopoCloud kan vrij door iedere organisatie gebruikt worden. Je betaalt niks en je kan toch gebruikmaken van alle basis functionaliteit die TopoCloud biedt, hoe fijn is dat? Met projecten doorloop je de volledige PDCA-cyclus, het onderdeel 'Beleid' is beschikbaar en je kunt gebruik maken van de Chat en het werken met Do's. Met dit gratis plan kan je 1 Workspace aanmaken, met een onbeperkt aantal Teams. Er kunnen maximaal 2 gebruikers binnen de Workspace aangemaakt worden en er is ondersteuning via het ticketsysteem beschikbaar.

Is dit niet genoeg voor jouw bedrijf? Kijk dan eens naar volledige toegang of beperkte toegang. 

Deze rol is perfect voor ZZP'ers, een klein bedrijf of om de basis functionaliteiten van TopoCloud te ontdekken.

Volledige toegang

Met volledige toegang zijn, net als het gratis plan, alle basis functionaliteit van TopoCloud beschikbaar. Waar in het gratis plan 'slechts' 1 Workspace aangemaakt kan worden, kunnen er met volledige toegang een onbeperkt aantal Workspaces aangemaakt worden. Het aantal Teams binnen deze Workspaces is ook onbeperkt.
Misschien wel het grootste voordeel ten opzichte van het gratis plan, is dat er in het standaard plan ook een onbeperkt aantal gebruikers aangemaakt kan worden. Iedereen die betrokken is bij de verbetertrajecten in de organisatie kan gebruikmaken van TopoCloud. Naast de PDCA-cyclus, Beleid, Chatfunctie en het werken met Do's, is ook de Office 365 integratie en Single-Sign-On inbegrepen. Ondersteuning gaat via het ticketsysteem, maar ook via telefoon en als het fijn is om even mee te kijken, plannen we een Teams meeting

Met volledige toegang heb je toegang tot alle projecten binnen de organisatie en richt je de basis van de Workspace in. Zo heb je grip en een compleet overzicht voor de voortgang van projecten.

Deze rol is perfect voor Business owners en Management.

Beperkte toegang

Met beperkte toegang werk je aan specifiek toegewezen projecten. Binnen deze projecten kun je gebruik maken van alle functionaliteiten zoals de PDCA-cyclus, Beleid, Chat, werken met Do's, Single-Sign-On en de Office 365 integratie. Heb je een vraag, we ondersteunen je via het ticketsysteem, telefoon en Microsoft Teams.

Je kunt met beperkte toegang niet alle projecten binnen de organisatie inzien of basis instellingen van de Workspace beheren.

Deze rol is perfect voor medewerkers of externe partijen. 

Plannen schema.png

 

Waar kan ik een account aanmaken?

Het aanmaken van een account op TopoCloud kan heel makkelijk via de website: https://www.topocloud.nl/
Rechtsboven in kies je voor Start gratis en je maakt gemakkelijk je account aan.

Op https://www.topocloud.nl/prijzen/. zie je welke plannen er zijn en hoeveel deze kosten. Wanneer je op een van de roze 'Start' knoppen drukt begin je direct met het aanmaken van een TopoCloud account! 

Betaal ik per week, maand of jaar?

Het betalen van een TopoCloud plan kan op dit moment alleen op maandelijkse basis.

Mogelijk dat dit in de toekomst nog gaat veranderen, maar op dit moment is alleen maandelijkse betaling mogelijk. 

Als ik een plan gekozen heb, kan ik dan nog wisselen?

Wanneer je een plan gekozen hebt, kun je heel makkelijk nog wisselen van plan en dit zelf aanpassen. In de betaalomgeving kun je zien in welk plan je op dit moment zit en welke mogelijkheden tot switchen er voor jou zijn. Hierbij staan ook de kaders beschreven waaraan je moet voldoen om naar dat plan te kunnen switchen. Ga je bijvoorbeeld van standaard naar gratis? Dan mag je maar 1 workspace hebben en maximaal 2 medewerkers. Wil je meer lezen over het switchen naar een ander plan? Klik dan hier

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Het opzeggen van een abonnement kan in de betaalomgeving, kies hiervoor in deze omgeving voor 'Verwijder plan'. Na deze stap wordt de omgeving die je in TopoCloud gecreëerd hebt op non-actief gezet. In het geval van een betaald plan (standaard of premium) wordt de laatste factuur gestuurd voor de dagen die je in die maand nog gebruikt hebt.

De data die op non-actief wordt gezet, wordt nog 60 dagen bewaard in de services van TopoCloud. Na deze 60 dagen zal de data onherstelbaar verwijderd worden en kan je er dus niet meer bij.