Snel starten

De projectcyclus

TopoCloud helpt je organisatie naar een hoger niveau te brengen. We helpen door alle ideeën en plannen om te zetten naar realistisch uit te voeren verbeterprojecten.

Er moet iets gebeuren!

De grote bult met ideeën en plannen die je organisatie gaan verbeteren. Iedere organisatie heeft hem. Plannen voor de toekomst, tips van een mede-ondernemer, een inspirerend boek of artikel. “Hier moeten we echt iets mee!” Maar jij en je collega’s zijn druk met de waan van de dag. Door de dagelijkse werkzaamheden lukt het niet om deze ideeën serieus uit te werken, ermee aan de slag te gaan en daadwerkelijk de verbeterslag te maken binnen de organisatie.

Je kunt het verschil maken door structureel te werken aan je organisatie.

4 - volledige illustratie met alles erop en eraan.png

Tijd voor structuur, creëer verbeterprojecten!

In TopoCloud start je met het sorteren van de grote berg aan ideeën. Je groepeert, prioriteert en creëert verschillende verbeterprojecten. Per project geef je aan of je hiermee iets in je organisatie gaat: ontwikkelen, implementeren, verbeteren of borgen. Door het beantwoorden van een aantal basisvragen (SMART) schrijf je het plan voor je verbeterproject. Dit is je fundament.

Je creëert een solide basis, inclusief kaders en verwachtingen, die je kunt overdragen aan projecteigenaren. Dit zijn mensen binnen je team met een eigen expertise. Een expertise die aansluit op de behoefte van het verbetertraject. Je bespreekt het plan en ze gaan ermee aan de slag.

6 - volledige illustratie met alles erop en eraan.png

Aan de slag!

De projecteigenaren verfijnen het projectplan en creëren milestones. Welke onderdelen zijn er wanneer nodig om het einddoel voor elkaar te krijgen? Het traject wordt uitgestippeld en milestones worden ingepland op maandniveau. Ze vormen een team en kunnen prestatie indicatoren instellen om zo inzicht te krijgen in budget, uren of storypoints. In het dashboard worden alle milestones per project weergegeven, zodat voortgang per maand inzichtelijk is.