Team(s) aanmaken

Na het aanmaken van één of meerdere Workspace(ses) is het tijd om te gaan kijken naar de verschillende afdelingen die met TopoCloud gaan werken. Binnen TopoCloud worden afdelingen binnen een bedrijf 'Teams' genoemd. Om de projecten onder de verschillende teams te verdelen, moeten deze eerst aangemaakt worden. Hoe je snel en makkelijk teams aanmaakt lees je in de volgende stappen. 

Zo maak je teams in TopoCloud:

  1. Open je TopoCloud omgeving 
  2. Ga in de linkerbalk naar onder en klik het Netwerk-icoon
  3. Kijk vervolgens aan de rechterkant bij de tekst 'Team toevoegen' en klik op de blauwe knop 'Toevoegen' 
  4. In de bovenste tekstbalk kan een nummer van het team ingevoerd worden, dit is niet verplicht 
  5. Klik in de balk onder 'Naam' en voer hier de naam van het team in
  6. Per team kan je een hoofdgebruiker aanmaken, klik hiervoor in het vierkantje voor de tekst 'Hoofdgebruiker aanmaken', Hier verschijnt vervolgens een vinkje. Ook komen er invoerbalken tevoorschijn voor deze hoofdgebruiker. Vul hier de 'Naam' en het e-mailadres van deze persoon in
  7. Klik vervolgens op de blauwe knop 'Opslaan' 
  8. Het team is nu aangemaakt en kan gebruikt worden

Check het e-mail adres van de hoofgebruiker goed. Als dit een nieuwe gebruiker van TopoCloud is, dan ontvangt deze persoon na het opslaan direct een mailtje om deze uitnodiging te bevestigen en een eigen wachtwoord aan te maken. 
Is de hoofdgebruiker in het nieuwe Team al toegevoegd aan een ander team, dan zal de hoofdgebruiker, het nieuwe team direct zien bij de omgevingkiezer. 9 blokjes links bovenin. (Is het niet direct zichtbaar, log dan even uit en weer opnieuw in)